Hvad rør sig?

Uge 33

Kære forældre

Så er vi i gang med skoleåret J. Det har været en rigtig fin start –  hvor vi har sagt velkommen til 92 små nye søde elever i 0. klasse.

Når et nyt skoleår begynder, opleves der forskellige typer af skift i klasserne. Nogle elever er draget på efterskole, nogle er flyttet og andre har ønsket at prøve en ny skole af. Vi har dog aldrig være flere elever end nu, hvor vi er 901 elever. I løbet af sidste skoleår flyttede 32 elever ud af skolen og vi sagde velkommen til 44 nye – og her er ikke medregnet de elever, der er startet i 0. årgang og gået ud af 9. klasse.  Så vi har fortsat vokseværk J.

Vi har i år seks af vores dygtige lærere på barsel – og hvor er det skønt for de små familier. I barselsituationer prøver vi at skabe gode overgange. Eksempler på det kunne være, at en lærer fra udskolingen ”henter” en 6. klasse og følger med dem op i 7-8-9. klasse eller ved at en lærer fra mellemtrinnet i maj måned starter med at have fag i en 3. klasse og følger dem med op i 4-5-6. klasse.

AULA er nu taget i brug. Det kræver tilvænning at tage et nyt system i anvendelse. Funktionerne gemmer sig andre steder – og noget kan man ikke, mens noget andet nu er blevet muligt. Overordnet set er det gået rigtigt godt. De fleste forældre er godt på og personalet bliver dagligt dygtigere - vi skulle jo gerne ende med at være AULA-hajer i den sidste ende ;-) Vi skal dog på skolen indimellem, når vi bliver frustrerede over dit eller dat ved AULA, minde os selv om, at vi jo er i pilot – at vi er i en periode, hvor vi ikke kan forvente at alting spiller. Vi håber, at også I forældre vil huske på dette, når I bliver frustrerede eller ikke kan finde de rette oplysninger. I er altid velkomne til at henvende jer på skolen eller ringe til os og få hjælp til AULA.

En af de nye funktioner i AULA er, at I forældre let kan tilgå Meebook. I Meebook vil I senest 1. september kunne se årsplanerne for fagene, ligesom det også er her, at ugeplaner og elevplaner kommer til at ligge. For nogle vil Meebook se ret tom ud eller der vil måske ligge fx en årsplan i dansk fra et af de forrige skoleår. Det er der en naturlig forklaring på, for Meebook har nemlig tidligere været ét blandt flere systemer lærerne arbejdede i. Det er derfor ikke nødvendigvis muligt for jer at se gamle elevplaner eller årsplaner i Meebook nu, men vi knokler – og snart vil det være muligt for jer fremadrettet at se det hele i Meebook.

Velkommen til alle de nye forældre!

Her får I en kort og meget overordnet kig på skolen.  Vi har 901 elever og er faseopdelt. Vi har tre faser - indskoling (0-3. årgang), mellemtrin (4-6. årgang) og udskoling (7-9. årgang).  Lærerne er ligeledes organiserede i faser og derfor er der for de fleste klasser lærerskifte i 4. og 7. årgang.

I 0. klasse starter den pædagog, der skal være med i 1. klasse allerede i maj, mens børnene er i SFO. Dette gør vi for at sikre den bedst mulige overgang for børnene.

Vi har en dejlig SFO fra 0-2. årgang og SFO-klub for 3-4. årgang. Juniorklubben har et fint eftermiddagstilbud på skolen til 5-6. årgang placeret i skolens bygninger, men som hører under ungdomsskolens ledelse.

Det er muligt at søge meget mere information om skolen på den nye hjemmeside. Af de vigtige ting, der kan findes der er blandt andet vores værdigrundlag der er udarbejdet af elever, medarbejdere og skolebestyrelsen. Find hjemmesiden her:  egholmskolen.aula.dk.  Siden er under opbygning og der vil derfor løbende komme endnu mere information.

Vi har også en Facebookside, der kan være interessant at følge. Her viser vi glimt fra skoledagen og SFO-eftermiddagene, mens vigtige informationer og kommunikation i øvrigt altid foregår her i AULA. Facebooksiden findes her: https://www.facebook.com/EgholmskolenVallensbaek/

I den kommende uge starter vi på ny en hilsekampagne. Det vil I kunne se ved, at der hænger bannere rundt på skolen. Og hvorfor så en hilsekampagne? Det er egentligt ret simpelt, det er væsentligt for alle at få en god start på en skoledag eller en arbejdsdag -  og en del af en god start er at blive set og anerkendt af andre. Det bliver man blandt andet ved at blive hilst på og budt velkommen af et andet menneske. Og så er det en del af et godt dansk værdisæt, at vi hilser på dem vi møder J

Vi ser frem til et godt skoleår i samarbejde med alle jer forældre!

Venlige hilsner

Charlotte K

Uge 31

Kære alle forældre til skolestartere i 0. klasse.

Vi glæder os rigtig meget til at tage godt imod jer og jeres børn på mandag d. 12/8 kl. 9.00 til jeres børns første skoledag. Vi er sikre på, at dagen bliver festlig, og at I og jeres børn får en god første skoledag.

Program for dagen:

9.00: Vi mødes i festsalen til velkomst og en fællessang

9.15: Børn og forældre går i klasserne sammen deres nye klassekammerater og pædagoger.

10.00: Forældrene siger farvel i klassen og går hjem.

13.15: Skoledagen slutter. Der er mulighed for, at børnene kan gå i SFO efter skole.

De bedste hilsner

Charlotte, Sussie og Brian

PS: Husk at komme i god tid – det kan være svært at finde en p-plads.

Sommer 2019

Sommerferien starter 29/6 - og slutter 11/8. Dvs børnene starter i skole igen mandag, den 12/8 kl 8.

0. årgang møder dog først kl 9.

Vi ses snart!

__________________________________________________________________________________________

Kære elever og forældre

Tiden flyver - og sommerferien kalder...

Sidste skoledag inden ferien er fredag 28/6, hvor alle børne møder i skole fra kl 8-12. SFO, SFO-klub og Juniorklub har åbent fra kl 12.

Kl 11.40 ønsker vi hinanden god sommerferien i skolegården med feriesang, dans og ferieraket :-)

Mange hilsner

Charlotte K